Elérhetőségek | Írjon nekünk
Központi telefonszám: +36 (42) 406 622
Központi e-mail cím: adotippkft@chello.hu
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Folyamatos szolgáltatások, időszakos elszámolások számlázása

A gazdasági életben gyakran fordul elő, hogy egy partnerrel kötött megállapodás alapján a szolgáltatás nyújtást folyamatosan, az értékesített termékeket időszakosan számolják el egymás között. Többek között idesorolhatjuk a telefon előfizetést, a közüzemi díjakat és a pékáru beszerzését az egyes élelmiszerüzleteknek.

Cikk folytatása

Számlakiállítás - "kézzel"

A számla kiállítási kötelezettségeit az adózók többféleképpen is teljesíthetik. Kiállíthatják elektronikusan, illetve papíralapon. Az elektronikus számla legfőbb különbsége a papíralapú számláktól, hogy elektronikusan bocsátják ki és így is kell befogadni. A papíralapú számlázási kötelezettségnek számlázó programmal ("géppel"), vagy nyomdai úton előállított nyomtatvánnyal (nyugta, számlatömb, számla-leporelló, egyszerűsített készpénzfizetési számla) lehet eleget tenni. A cikkben a nyomdai úton előállított nyomtatványok kitöltési szabályaival foglalkozunk.

Cikk folytatása

Ingatlan-bérbeadás

Ingatlan-bérbeadással kapcsolatos adókötelezettségek röviden

Napjainkban az ingatlan piacon az adás-vétel mellett egyre népszerűbb az ingatlanok bérbeadása is. Fontos megismerni az ezzel kapcsolatos, legfontosabb adózási kérdéseket, kötelességeket, lehetőségeket. A cikkben a Személyi jövedelemadó törvény (1995. évi CXVII. törvény; Szja törvény) alapján szerzett jövedelmek adózását ismertetem.

Cikk folytatása